Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Várpalota Challenge 2014 – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. május 7. 14:14

Március közepe óta gyakran szerepel a különböző híradásokban a holland vezetésű Várpalotai Kihívás 2014 elnevezésű gyakorlat. Az április végéig tartott közös foglalkozásokon az „egyszerű” gyakorlótér-biztosításnál jóval nagyobb szerep jutott a Magyar Honvédségnek…

1595971531
A holland vezetésű gyakorlat a honvédség logisztikai erőinek és az MH Katonai Közlekedési Központnak (MH KKK) egyaránt remek gyakorlási lehetőséget adott, hiszen mindvégig folyamatosan érkeztek és távoztak külföldi katonák, illetve eszközeik.

A befogadó nemzeti támogatás szinte összes közlekedési aspektusában részt vettünk, ezért mindenre kiterjedő együttműködést kellett kialakítanunk a hazánkban tartózkodó külföldi egységekkel – fogalmazott Pataki Zsolt alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központjának parancsnokhelyettese. A központ már a gyakorlat kezdete előtt részt vett a tervezési, szervezési feladatokban, s a gyakorlat során megállás nélkül láttuk el a befogadó nemzeti támogató feladatainkat. Ez pedig most is azt jelentette, hogy a Magyarországra érkező katonai szervezetek, egységek, alegységek számára, legyen szó akár béke-, akár pedig minősített időszakról, polgári és katonai segítséget kell nyújtanunk. Ugyanis, bár a Holland Királyi Hadsereg is rendelkezik logisztikai képességekkel és módszertannal, a határokon túli működtetéshez hiányzó elemeket és a gördülékeny végrehajtáshoz szükséges szállításokat befogadó nemzetként hazánk biztosítja.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin május 9-én, pénteken megjelenő számában!)