Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi értekezlet Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. szeptember 5. 17:31

Kétnapos vezénylőzászlósi értekezletnek adott helyet az MH Altiszti Akadémia. A szeptember 4 -5. között megtartott rendezvényen a Magyar Honvédség vezető altiszti kara – zászlóalj-rangidős altisztekig bezárólag – vett részt, és mások mellett előadást tartott dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese is.

1599192562
„Ilyen nagy létszámú értekezletet kétévente tartunk, annak érdekében, hogy azokat a Magyar Honvédséget érintő aktuális kérdéseket megbeszéljük, megtárgyaljuk, amelyek az elmúlt időszakban történtek. A teremben a MH vezető altiszti kara ül, azok a vezető altisztek, akik szolgálatának, tevékenységének kiemelkedő következménye van a jövő altiszti karának építésében" – köszöntötte az egybegyűlteket Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

1599192562
Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka megnyitóbeszédében elmondta: „A vezénylőzászlós kiemelt szerepet tölt be az alakulatok vezetésében, támasza a parancsnokoknak. Fontosnak tartom, hogy az akadémia ad otthont ennek a nagyszabású vezetői fórumnak, hiszen az intézmény letéteményese a jövő altisztjeinek. Az alakulat felel az altisztek képzésének teljes spektrumáért, az altiszti alaptanfolyamokért, a zászlósképzésért és a vezető altiszti tanfolyamért. Kapcsolatban kell állnunk annak érdekében, hogy a rangidős altisztek is lássák, hogy milyen továbbfejlődési lehetőségek állnak az állomány előtt."

1599192562
A munkaértekezleten dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese előadásában a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal kapcsolatban az altisztek felé irányuló elvárásokról beszélt. Megfogalmazta, milyen fő irányvonalak alapján kell a jövő altiszti karának kompetenciáit, szellemiségét kialakítani, azért, hogy a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósulásának meghatározó alapja lehessen a honvéd altiszti kar.

1599192563
Fotó: a szerző felvételei