Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői továbbképzés Mátraházán

Szöveg: Markovits Szilvia őrmester |  2017. október 18. 16:42

Kétnapos továbbképzésen vett részt az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoki állománya Mátraházán.

1596040218

A továbbképzés első napján Végh József nyugállományú rendőr ezredes, klinikai szakpszichológus, szervezetiváltozás-kezelő tréner tartott előadást a vezetői munka alapjairól. Az alapvető fogalmaktól a döntéshozások visszacsatolásáig terjedő interaktív foglalkozás a jövőben nagy segítséget nyújthat a parancsnokoknak a gördülékenyebb kommunikációhoz.

Második nap – a régióparancsnokok beszámolóit követően – Mergancz Sándor dandártábornok, az alakulat parancsnoka felhívta a parancsnokok figyelmét az elhangzottak fontosságára, majd megköszönte Varga Károly önkéntes műveleti tartalékos őrnagy munkáját, amellyel az MH KRK állományának lőkiképzését, a lőversenyekre való felkészülését segítette és koordinálta az elmúlt években. Az őrnagy időszakos vezénylése szeptember 29-én lejárt az alakulatnál, de a parancsnokság továbbra is számít szakmai segítségére.

1596040218

A törzstanulónap zárásaként a kutyás rendészek bemutatóját tekintették meg a résztvevők, ennek során négy különböző szituációban mutatták meg a kutyás intézkedést és elfogást a katonák. A gyakorlat vezetője Tóth Gábor nyugállományú rendőr főtörzszászlós volt.

Fotó: a szerző felvételei