Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Heidelbergben tárgyalt a Honvéd Vezérkar főnöke

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 27. 17:09

Mark P. Hertling altábornagynak, az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnokának meghívására hivatalos tárgyaláson vett részt Heidelbergben dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

A szeptember 26-án kezdődő kétnapos látogatáson – Robert W. Duggleby ezredesnek, az Amerikai Egyesült Államok véderő attaséjának a részvételével – a katonai vezetők megbeszélést folytattak a tiszthelyettes-képzés jelenlegi helyzetéről. Megvizsgálták annak lehetőségét is, hogy a magyar missziós tapasztalatokkal rendelkező tiszthelyettesek képzése miként illeszthető az – Amerikai Egyesült Államok európai katonai bázisain megvalósuló – amerikai katonai oktatási rendszerbe.

Emellett egyeztettek a fiatal magyar tisztek, az Observer Controller-program keretében, az amerikai törzsekben történő, 6-12 hónapos, szakiránytól független képzésének lehetőségeiről is.

A tárgyalás zárásaként az amerikai parancsnok tájékoztatta a Honvéd Vezérkar főnökét az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők jelenlegi helyzetéről, tevékenységéről.