Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerések a sikeres uniós elnökség érdekében végzett munkáért

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. október 24. 14:55

Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára is kitüntetésben részesült a magyar uniós elnökség sikere érdekében végzett munkájáért. Az elismeréseket október 24-én, hétfőn a Sándor-palotában adta át dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és dr. Martonyi János külügyminiszter.

A köztársasági elnök – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – felelős vezetői beosztásában Magyarország soros uniós elnökségi feladatainak ellátása során nyújtott kimagasló tevékenysége elismeréséül a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozatát adományozta Siklósi Péternek, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkárának. Siklósi Péter a többi kitüntetettel együtt október 24-én, hétfőn délben vette át a kitüntetést a Sándor-palotában.

„Lassan négy hónapja, hogy véget ért Magyarország uniós elnöksége, és a most kitüntetettek azóta már szintén nagyon sokat dolgoztak", mondta köszöntőjében dr. Martonyi János külügyminiszter. „Ám akármennyire is rohan az élet, időnként mégis érdemes megállni, elgondolkodni, visszatekinteni és ünnepelni. Örülni kell annak, ami megtörtént, sikerült és jól sikerült", fogalmazott a külügyminiszter.

Martonyi János kiemelte a megjelentek munkáját, amelyet a sikeres uniós elnökség érdekében végeztek, külön kitérve a kitüntetettek mellett dolgozókra, hangsúlyozva: az elismerés nekik is szól. A külügyminiszter rámutatott: az EU-elnökség alatt erősödtek Magyarország nemzetközi kapcsolatai, miközben számos fontos tapasztalatot gyűjtött az ország. A továbbiakra nézve hasonlóan odaadó és sikeres munkát kívánt az elismerésben részesülteknek.

A kitüntetéseket az államfő és a külügyminiszter közösen adták át az elismerésben részesült politikusoknak és szakértőknek.

 
 

 Fotók: Rácz Tünde