Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezredes lett a zászlóaljparancsnok

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. november 3. 14:39

Sorakozót rendeltek el november 2-án, szerda reggel az MH Ludovika Zászlóalj katonái számára, amelyen részt vett Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, illetve Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke is. A sorakozó apropója a zászlóaljparancsnok, Molnár Zsolt ezredesi előléptetése volt.

 
 Az elöljáró fogadása

Mint minden hónap első munkanapján, november 2-án, szerdán is sorakozón vettek részt az MH Ludovika Zászlóalj katonái. A mostani állománygyűlés azonban mégis rendhagyó volt, hiszen ritkán fordul elő, hogy a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese részt vesz a zászlóalj sorakozóján.

Orosz Zoltán altábornagy látogatásának apropója az volt, hogy bejelentette: Hende Csaba honvédelmi miniszter november 1-jei hatállyal ezredessé léptette elő a zászlóalj parancsnokát, Molnár Zsolt alezredest.

A díszdobozos ezredesi váll-lapokat a vezérkarfőnök helyettese adta át a zászlóaljparancsnoknak.

Orosz altábornagy beszédében hangsúlyozta: „Molnár ezredes katonai karrierjének fontos mérföldkövéhez érkezett, hiszen elérte a főtiszti rendfokozat csúcsát. Hazai és missziós területen végzett munkája, helytállása bármelyikünk számára példaértékű lehet!"