Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hat arany a kajak-kenu vb-n

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. augusztus 30. 9:19

Ahogy azt a júliusi edzőtáborban megígérte, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnöke is ott volt, és a lelátón szurkolt a magyarokért a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Mint ismert, a lányok és a fiúk hat aranyat lapátoltak össze.

1595923816
Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnöke június 8-án a kajak-kenusok szolnoki, július 13-án pedig a Magyar Olimpiai Központ dunavarsányi edzőtáborában járt, ahol a honvédos lányokat (Csipes Tamara, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella) látogatta meg edzés közben.

A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István felügyeli a sportot, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen az államtitkár 17 éve kung-fuzik, a negyedik mesterfokozatot tavaly augusztusban szerezte meg. Korábban karatézott, és tagja volt az ifjúsági magyar kupát nyert kosárcsapatnak, gyermekkorában pedig Csepelen evezett: indián kenuval lapátolt a Kis-Dunán. Lánya hét évig kajakozott, és serdülő magyar bajnok is volt.

A parlamenti államtitkár a sportolóknak tett ígéretét betartva – mondván, rajta nem fog múlni az arany – ott szurkolt a szegedi világbajnokságon. A magyarok végül hat aranyat lapátoltak össze.

1595923816

 Fotó: Galambos Sándor és MTI