Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai rendészek állították meg a rongálókat

Szöveg: Dr. Tóth Gergely főhadnagy és Gémes Ildikó |  2011. október 27. 13:41

A katonairendész-járőrök határozott és szakszerű fellépésükkel rongálóktól óvták meg azokat a gépjárműveket, amelyek október 25-én Budapesten, a Honvéd utcában parkoltak.

Az MH Támogató Dandár Maléter Pál Rendészzászlóalj biztosító rendész szolgálatának katonái szokásos járőrszolgálatukat teljesítették október 25-én a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületénél, amikor arra lettek figyelmesek, hogy három férfi parkoló gépjárműveket rugdos a szomszédos Honvéd utcában.

A látottakról a járőrök jelentést tettek elöljárójuknak, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a honvédség központi ügyeletét. A katonák – Szebellédi Zoltán szakaszvezető és Stampay Ádám őrvezető –  ezt követően sem tétlenkedtek, felszólították a férfiakat, hogy fejezzék be a járművek rongálását, a három férfi azonban fenyegető magatartást tanúsított, így a rendészjárőr megbilincselte őket.

A kiérkező rendőröknek már csak annyi dolguk volt, hogy a rongálókat rendbontás miatt előállítsák a kerületi kapitányságon. Hamar kiderült, hogy külföldi állampolgárok, és valamennyien ittasak.

Fotó: Archív