Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Képességfejlesztési szakértők elnökségi szemináriuma

Szöveg: kormany.hu |  2011. május 18. 8:07

Informális tanácskozást tartottak Budapesten az EU-tagállamok képességfejlesztési szakemberei. Az elnökségi rendezvénysorozat részeként a Honvédelmi Minisztérium május 16-án, Budapesten rendezte meg a „Fordítási és adaptációs folyamat” (Translation and Adaptation Process) című informális munkaműhelyt.

Az ülésen az EU-tagállamok képességfejlesztési szakértőinek, az EU Katonai Törzs (EUMS), az Európai Védelmi Ügynökség (EDA), a Válságkezelési és Tervezési Főosztály (CMPD), a NATO Transzformációs Parancsnokság (NATO ACT), és a NATO Tanácsadó, Vezetési és Irányítási Ügynökség (NC3A) képviselőinek lehetősége nyílt megvitatni a folyamattal kapcsolatos további lépéseket. Az előadók kitértek a műveleti elemző eszköz (Operational Analysis Tool) alkalmazásának lehetőségeire és korlátaira, a NATO ez irányú tapasztalataira, a képességkövetelmények meghatározásának módszereire, valamint az illusztratív forgatókönyvek és a képességkövetelmények közötti kapcsolat meghatározására.

Május 17-én a szakértők meglátogatták az MH Honvéd Egészségügyi Központ Egészségügyi Kiképző Bázist, ahol megtekintették az MH Mobil Biológiai Laboratóriumot, valamint bemutatkozott a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ is.

 
1595918743
 
1595918743