Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar kitüntetés az olasz Júlia Dandár leköszönő parancsnokának

Szöveg: Vigh Tibor alezredes |  2011. július 19. 10:22

Parancsnoki átadás-átvételi ünnepséget tartottak július 15-én az olaszországi Udine-ben. A rendezvényen Marcello Bellacicco dandártábornok, a Júlia Dandár parancsnoka – aki egyben a Magyar–Olasz–Szlovén Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (MLF) parancsnoka is – átadta a parancsnoki teendőket Giovanni Manione dandártábornoknak. A rendezvényen részt vett Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Bellacicco dandártábornok egy évig volt a Júlia Dandár parancsnoka. Parancsnoksága alatt a dandár számos MLF-rendezvény, többek között a Magyarországon levezetett „Clever Ferret 2010" gyakorlat előkészítésében és végrehajtásában is részt vett.

Az ünnepség a Júlia Dandár zenekarának bemutatójával kezdődött. Az elöljáró fogadását követően Bellacicco dandártábornok összefoglalta az elmúlt egy év munkáját. Ezt követően az új parancsnok, Giovanni Manione dandártábornok köszönte meg a bizalmat.
Alberto Primicerj altábornagy, az Alpesi Csapatok parancsnoka méltatta a távozó parancsnok érdemeit, majd röviden bemutatta az új parancsnokot.

Bellacicco dandártábornok részére dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere – szakmai munkássága, valamint az olasz–magyar katona kapcsolatok
elmélyítése és fejlesztése területén nyújtott kiemelkedő eredményei
elismerésül – a Szövetségért Szolgálati Jelet adományozta. A kitüntetést Kovács József vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka az ünnepségen adta át a tábornoknak.