Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megsemmisítik a kazettás bombákat Erdőkertesen

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 23. 8:36

A Honvédelmi Minisztérium az EU- elnökségi szakértői szintű találkozóján a Politikai és Katonai Munkacsoport (PMG- Politico-Military Group) brüsszeli diplomatáit látja vendégül a munkacsoport informális ülésén március 23-25. között.

A PMG a közös kül- és biztonságpolitika területét felügyelő legfőbb döntés-előkészítő testület, a nagyköveti szinten működő Politikai és Biztonsági Bizottság (PSC) tanácsadó szerve. A Politikai és Katonai Munkacsoport feladata a közös biztonság- és védelempolitika területén a döntés-előkészítés folyamatában a katona-politikai nézőpont képviselete. A munkacsoport a válságkezelés területén ajánlásokat fogalmaz meg a PSC-nek.
Az EU- diplomaták látogatásuk alkalmával többek között részt vesznek az évtizedeken át lőszer- és robbanóanyag raktárakban tárolt kazettás bombák megsemmisítésének bemutatóján, megtekintik az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist Kecskeméten és az MH HEK Egészségügyi Kiképző Bázis Biológiai Laboratórium Komplexumát.

A Magyar Honvédség birtokában lévő szovjet gyártású légibombákat 2011. március 24-én, az erdőkertesi gyakorlótérre szervezett eseményen semmisíti meg a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred.
Az eseményen a Politikai és Katonai Munkacsoport diplomatái mellett az EBESZ és az ENSZ nemzetközi megfigyelői és a Budapestre akkreditált katonai attasék is részt vesznek.

HM Sajtóiroda

Fotó: Rácz Tünde