Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Százéves a Budapest Honvéd FC

Szöveg: Kánya Andrea |  2009. augusztus 8. 6:14

Augusztus 7-én, pénteken este a Honvéd B csapat bajnoki mérkőzést tartott a Bozsik Stadionban. A mérkőzés után a klub vezetése ünnepi fogadáson köszöntötte régi és új játékosait, valamint támogatóit. Mindennek apropóját a sportszervezet századik születésnapja adta.

A Budapest Honvéd Futball Club megalapításának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen részt vett többek között dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Gajda Péter, Kispest polgármestere és Puskás Ferencné is.

Szekeres Imre ünnepi beszédében kifejtette: a Magyar Honvédség tavaly volt 160 éves. „Üdvözlöm a klubot a százévesek klubjában. A magyar történelem és a sporttörténelem is sok izgalmas fordulatot mutatott az elmúlt években, és egy nagyon szoros kapcsolat jött létre a második világháború után, amikor a Kispest és a Honvéd új minőséget hozott létre", mondta a miniszter. „Megtiszteltetés, hogy a Honvédelmi Minisztérium együttműködik ezzel a klubbal, és nemcsak a ma aktív játékosokkal, hanem azokkal a fiatalokkal is, akik remélhetően a jövendő játékosai lesznek", tette hozzá. „A Magyar Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség tisztelettel tekint erre a sporttörténetre, a száz évre, és mindarra a nyolc szakosztályra, amely létrehozta ezt a klubot, és tisztelettel tekint azokra, akik ma a futball keretein belül aktívan sportolnak, vagy akik szurkolóként itt vannak a mérkőzéseken", fogalmazott a miniszter. Dr. Szekeres Imre végezetül megköszönte a munkát azoknak a játékosoknak és edzőknek, akik megmutatták tudásuk legjavát, és azoknak is, akik segítették és ma is támogatják a mindenkori csapatot.

„Köszöntjük azokat, akik sokat tettek azért, hogy ez az egyesület méltán legyen híres. Ez az a futball klub, amely olyan híres futballistákat adott az országnak, akikre felnézhetünk: Puskás Öcsitől kezdve Détári Lajosig", mondta Gajda Péter polgármester beszédében, majd Gács Pál, a Honvéd FC ügyvezetője emléktárgyat adományozott Szekeres Imrének.

A fogadáson a honvédelmi miniszter kitüntetést adott át Faragó Lajosnak, Komora Imrének, Rákóczi Lászlónak, Détri Lajosnak, Eszterházy Mártonnak, Garaba Imrének, Kovács Kálmánnak, Kozma Mihálynak, Nagy Antalnak, Sikesdi Gábornak, Szurgent Lajosnak és Vági Istvánnak. Horváth László és Kiss Zsolt emléktárgyat vehetett át a minisztertől.

Szombaton a Bozsik Stadion műfüvén megkezdődik a Honvéd Centenáriumi Kupa, amelyen a Honvéd 16 éves ifjú játékosain kívül egy magyar és egy külföldi klub korosztályos csapata is részt vesz. Délután és este koncertek szórakoztatják majd a közönséget. Vasárnap a Honvéd Centenáriumi Kupa bronzmeccsét vívják meg a műfüvön, a döntőre pedig a centerpályán kerül sor. A Honvéd első csapata a görög Panathinaikosszal mérkőzik meg. A meccsek közben kihirdetik a Miss Centenárium győztesét.

 

Fotók: Kánya Andrea, Galovtsik Gábor