Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább erősödik az együttműködés

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 15. 16:01

Udvariassági látogatáson dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke fogadta Deborah A. Ashenhurst dandártábornokot, az Ohio Nemzeti Gárda parancsnokát.

1595924456
Dr. Simicskó Istvánnal történt megbeszélésen a felek méltatták a közös magyar-amerikai Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) sikeres együttműködését és megerősítették elkötelezettségüket ennek folytatására. Ashenhurst dandártábornok megismételte korábbi felajánlását, amely szerint még további négy váltás idejére fenntartják a Nemzeti Gárda részvételét az OMLT-ben.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta partnerét a Magyar Honvédség Önkéntes Tartalékos Rendszere (ÖTR) felállításának helyzetéről és kérte Ashenhurst dandártábornokot, hogy az Ohio Nemzeti Gárda tapasztalatainak átadásával segítse az ÖTR hazai fejlesztését.

A megbeszélést követően Deborah A. Ashenhurst találkozott dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével, majd Kovács József altábornaggyal, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával egyeztetett. Mindkét találkozón szó volt az OHIO Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség lehetséges együttműködéséről a katasztrófavédelem és a különleges műveleti tevékenység területén, továbbá a felek aktuális katonapolitikai kérdéseket vitattak meg.

(Szöveg: HM Sajtóiroda, Fotó: HM Sajtóiroda és Tóth László)