Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét aranyérmes a világranglista-vezető Sidi Péter

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2010. november 16. 9:51

Sidi Péter világranglista-vezetőként hozta a formáját, és aranyérmet szerzett a szlovéniai Mariborban a hétvégén megrendezett grand prix-n. A januárban a világ legjobb sportlövőjévé választott klasszis idén október 1-jétől a HM Zrínyi Kft. munkatársaként is tevékenykedik.

„Ezen az évente megrendezett versenyen általában hét-tíz ország sportolói vesznek részt, a mezőny nagyon erős", mondta a honvedelem.hu kérdésére Sidi Péter. „Az a világbajnokság eredményeiből is látszott, hogy sportlövészetben Európa a világ vezető kontinense, nagyjából 70 százalékos volt a győzelmek aránya. Még ezen belül is különösen kiemelkedik a délszláv régió, a szerb, horvát és szlovén sportolók legjobbjai pedig mind részt vesznek a tornán. A verseny élességére jellemző, hogy például Rajmond Debevec, akit a nemzetközi szövetség az évszázad lövőjének választott, nem is jutott be a döntőbe." Sidi Péter tehát igen kemény ellenfelekkel mérkőzött meg a tornán, de végül 702 körrel megnyerte a versenyt. Ugyanekkor egyébként az Asian Games tornán is pontosan ugyanilyen eredménnyel diadalmaskodott az ottani győztes.

„A következő versenyem a jövő héten megrendezendő német csapatbajnokság utolsó fordulója lesz", tájékoztatott Sidi Péter. „Célom, hogy megnyerjem a saját versenyemet. Igyekszem majd mindenképpen a maximumot hozni, és így segíteni a csapatot abban, hogy a döntőbe jussunk."

1595910044
Sidi Péter az augusztusi világbajnokságon a vb legjobb versenyzőjeként arany- és ezüstérme mellé megszerezte Magyarország első londoni olimpiai kvótáját is. Januárban a nemzetközi szövetség a világ legjobb sportlövőjévé választotta.

A sportoló október 1-től a HM Zrínyi Kft. munkatársa: az ötéves együttműködés során mindkét fél kölcsönösen nagy előnyökben reménykedik. Sidi Péter legfőbb feladata az lesz, hogy a katonák és leendő katonák, a hont és annak védelmét szeretők körében népszerűsítse az általa is űzött rendkívüli szépségű sportot. Emellett pedig abban is bízik, hogy „reklámarcként" sikerül elérnie: egyre többen lesznek kíváncsiak a Magyar Honvédségre, a katonák munkájára és a Zrínyi Kft. tevékenységére is.

SPORTLÖVŐ-GP, MARIBOR LÉGPUSKA 60 LÖVÉS, FÉRFI
1. Sidi Péter (magyar) 597+105.0 = 702,0
2. Robert Markoja (szlovén) 594+102,7=696,7
3. Martin Strempfl (osztrák) 594+102,5
4. Moicevic (szlovén) 592+101,7
5. Somogyi Péter (magyar) 594+97,8
6. Veres Ádám (magyar) 591+100,4

Kapcsolódó cikkek:
Marketing munkatárs lett a világbajnok sportlövő
A negyedik olimpiájára készül
Még előtte állnak az „arany évek"
Nyolcvanezer lövés egy évben