Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre Gyömrőn is indul a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Máy Adrienn őrnagy | Fotó: Kovács Géza főtörzsőrmester |  2023. augusztus 3. 10:04

A gyömrői székhelyű Teleki László Gimnázium a 2024/2025-ös tanévtől csatlakozik a Honvéd Kadét Programhoz, az erről szóló együttműködési megállapodást augusztus 1-jén írták alá Gödöllőn.

IMG_4302_aláírás másolat

Az iskola képviseletében Nagy Annamária igazgató, valamint az iskola fenntartója, a Széki Teleki László Közalapítvány képviseletében Spaitsné Rónaszéki Mária kuratóriumi elnök és Kaló Miklós ezredes, az MH 1. Területvédelmi Ezred parancsnoka látta el kézjegyével a dokumentumot.

A most aláírt együttműködéssel már tizenkettő középiskolával lesz aktív kapcsolata az ezrednek a Honvéd Kadét Program keretén belül. „Nagy öröm számunkra, hogy újabb iskola látta meg a lehetőséget a programban, illetve magában a honvédelmi nevelésben” – hangsúlyozta Kaló Miklós ezredes.

Az egyeztetések során Nagy Annamária és Kaló ezredes beszéltek többek között arról is, hogy a 2023/2024-es tanév során szoros szakmai együttműködéssel dolgozzák majd ki a tanmenetet. Az alakulat minden segítséget meg fog adni az újonnan csatlakozó gimnázium számára, hogy a 2024/2025-ös tanévben a Honvéd Kadét Program zökkenőmentesen tudjon elindulni.

Nagy Annamária elmondta, hogy ők egy családias légkörű gimnáziumot működtetnek és folyamatosan arra törekednek, hogy a fiatalok számára minél több értéket adjanak át. Ezért is érzik fontosnak, hogy a honvédelem, a hazaszeretet, a közösség együttes ereje megjelenjen az iskola keretei között, mintegy szemléletformálásként, melyhez a honvédelmi alapismeretek tantárgy bevezetését hívják segítségül.

IMG_4312_kézfogás iskolaigazgatóval
Kapcsolódó cikkek