Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák segítségével újult meg a klinai tornacsarnok

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2009. január 14. 13:36

Két középiskola mintegy 750 tanulója használja azt a tornacsarnokot, amelyet nemrégiben újított fel a Koszovóban települő MH KFOR Zászlóalj. A munkálatok végeztével a napokban került sor a hivatalos átadóünnepségre.

A többségében albánok lakta Klina az MH KFOR Zászlóalj felelősségi területének legnagyobb városa. A település szakközépiskolája valamint a gimnáziuma által használt tornacsarnokban a sportolás balesetveszélyes volt, mert az épület nagyon rossz állapotba került. Tavalyi év végén érkezett az igény a város vezetésétől, hogy amennyiben lehetőség van rá, a zászlóalj vegyen részt a rekonstrukcióban.

„Elég hosszú tárgyalássorozat követte a megkeresést, amelyet követően december végén egy helyi vállalkozó hozzálátott a munkálatoknak." – mondta el Farkas János százados, az MH KFOR Zászlóalj CIMIC-PSYOPS csoportjának parancsnoka.

„Ennek keretében került sor a nyílászárók és a parkettaborítás felújítására, lakkozására, festésére, valamint biztonsági rácsot tettek az ablakok elé. A kivitelezés finanszírozását kilencven százalékban a zászlóalj, tíz százalékban a helyi városvezetés állta." – tette hozzá a tiszt.

1595883033
 

A hivatalos átadóünnepségen az iskolák vezetői és tanárai mellett részt vett Mórucz László alezredes, a zászlóalj parancsnoka, illetve Sokol Bashota, Klina város polgármestere, aki rendkívül hálás volt az elvégzett munkáért.

„A város nevében szeretném megköszönni az MH KFOR Zászlóalj tevékenységét, hisz nemcsak az iskolák tanulóinak, de a város lakosainak is lehetőségük van immár kultúrált körülmények között sportolni. A csarnok felújítása kapcsán kialakult együttműködés példaértékű lehet az elkövetkezendő időszakra nézve, mi készek vagyunk a jövőben is részt venni társfinanszírozóként további projektet kivitelezésében." – fogalmazott a városvezető.

A zászlóalj képviselői nem érkeztek üres kézzel az ünnepségre. A két iskolának különféle sportszereket, illetve – a Koszovóban gyakori áramkimaradások okozta nehézségek miatt – szünetmentes tápegységet adományoztak..