Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Keresztelő és ünnepi hálaadó istentisztelet Afganisztánban

Szöveg: kormany.hu |  2011. augusztus 23. 7:32

Ünnepi és hálaadó istentiszteletet tartottak Camp Pannoniában. A résztvevők megemlékeztek a magyar államalapításról, valamint három katona keresztelkedett meg és tett hitvallást. A keresztelőt és konfirmációt követően az összetartozást az úrvacsorával pecsételték meg, amiben először részesedtek a most megkereszteltek is.

A református istentiszteleten a résztvevők megemlékeztek a magyar államalapításról, hálát adtak az ezeregyszáz éves nemzetünkért és országunkért. Ősi szokás szerint ezekben a napokban adtak hálát az új kenyérért is, a befejezett aratásért, a beérett gabonáért, amit az eleink életnek neveztek. 

Távol a hazától különös erővel hatott az úrasztalán elhelyezett afgán kovásztalan kenyér – a „nan" – magyar nemzeti színű szalaggal átkötve. Közeledvén a misszió végéhez, hálát adtunk Istennek az ő megtartó kegyelméért, amellyel megőrzött és megtartott minket ezen az úton, illetve megemlékeztünk elhunyt bajtársainkról, s Isten vigasztaló kegyelmét kértük a gyászoló hozzátartozóknak.

A tábor református lelkésze igehirdetésében egy ószövetségi ige alapján az őrállói feladathoz hasonlította az egyháztagságot, s az újonnan megkeresztelteket arra biztatta, hogy ilyen őrállói legyenek Jézus Krisztusnak, az anyaszentegyház parancsnokának. De ugyanilyen őrállásra van szükség az államalapítás ünnepén az országban és a nemzetben, illetve a mindennapi honvédelmi feladatokban és katonai szolgálatban.

(Szöveg és fotó: PRT-szóvivő)