Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készen állnak

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2009. október 20. 8:17

Befejeződött az 5/1. lövészzászlóalj háromhetes várpalotai gyakorlata. A „Strong Hand 2009” keretein belül a zászlóalj bizonyította, hogy felkészült a jövő év őszén rá váró NATO Creval ellenőrzésre. Az utolsó, meglehetősen szeles és hideg hét zárónapjain a kitelepülés során egy előre nem ismert feladatot kellett megoldania az alegységnek.

A zászlóalj harccsoport jó, illetve kimagasló eredménnyel teljesítette a kitűzött feladatokat, és tovább készül a jövő ősszel végrehajtásra kerülő nemzetközi kontrollra. A cél, hogy meggyőződjenek arról, hogy a szövetségnek felajánlott erő képes ellátni feladatait hazai és külföldi területen egyaránt.

Az ellenőrzésre szeptember 20-tól készültek a századok a bakonyi gyakorlótéren: a harcászati feladatok és a helikopterrel támogatott gyakorlás mellett éles lőgyakorlatokat, emellett az aknavető alegységek egyéni és kötelék lőgyakorlatokat, a századok támogató szakaszai pedig páncéltörő lövészetet is végrehajtottak.
Az időjárás sajnos nem kedvezett a Bocskais katonáknak, ám ennek ellenére jól vették az akadályokat és a feléjük támasztott követelményeknek eleget tettek.
A visszacsoportosítás október 16-tól 21-ig tartott, mely során a technikai eszközök és a személyi állomány vasúti szállítással érkezett haza a békehelyőrségbe.

 

Fotó: Lippai Péter alezredes, Csehiné Sárkány Beáta szkv.