Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lázadók szivárogtak a rendfenntartók közé?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. október 4. 8:49

Egy amerikai katonákkal együtt járőröző afgán rendőr tüzet nyitott amerikai társaira, és lelőtt közülük kettőt, majd elmenekült. Szakértők szerint elképzelhető, hogy lázadók férkőznek be az afgán fegyveres erők soraiba.A tartományi kormányzó szerint kihallgatják azt a két embert, aki rendőrnek ajánlotta a férfit.

Időnként előfordul, hogy az afgán rendfenntartó erők tagjai külföldi katonák ellen irányítják fegyverüket, pedig az Egyesült Államok számára afganisztáni stratégiája szempontjából nagyon fontos, hogy maga végezze az afgán rendőrök kiképzését, és a külföldi katonák a kiképzett rendőrökkel közösen hajtsanak végre hadműveleteket, mert csak így van esély a tálib lázadás letörésére és végül arra, hogy a nemzetközi erők elhagyhassák az országot.

Az amerikai erők közölték szombaton, hogy egy afgán rendőregyenruhát viselő férfi pénteken Vardak tartományban megölt két amerikai katonát, további kettőt pedig megsebesített. A tartományi kormányzó szerint kihallgatják azt a két embert, aki rendőrnek ajánlotta a férfit.