Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek az első Raptorok a Holloman légibázisra

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. június 9. 11:36

Június 2-án a Holloman légibázis több, mint kétszáz tagja gyűlt össze, hogy üdvözöljék a bázisukra érkező első két F-22 Raptor vadászgépeket. Az új repülőgépek helyi idő szerint 14 óra 49 perckor álltak be a 301-es hangár elé, ami a 49. vadászrepülő ezred történelmének fontos dátuma.

Június 2-án a Holloman légibázis több, mint kétszáz tagja gyűlt össze, hogy üdvözöljék a bázisukra érkező első két F-22 Raptor vadászgépeket. Az új repülőgépek helyi idő szerint 14 óra 49 perckor álltak be a 301-es hangár elé, ami a 49. vadászrepülő ezred történelmének fontos dátuma. Az amerikai légierő még 2006 márciusában jelentette be, hogy a Holloman AFB az egyik olyan, kiemelt bázis, ami elsőként kapja meg az F-22 Raptor vadászgépeket.

Az első két gépet Jeff Harrigian ezredes, a 49. vadászrepülő ezred parancsnoka és Mike Hernandez alezredes, a 7. vadászrepülő század parancsnoka repülte át.

Ez egy jeles nap. Büszkék vagyunk, hogy nálunk van végre ez a két gép. Az F-22 a legjobb vadászgép jelenleg a világon. Mi nagyon szerencsések vagyunk – nyilatkozta Hernandez alezredes, század parancsnok.

Az elkövetkező hat hónapban folyamatosan repülnek mjad az új gépek, hiszen elsődleges cél a repülőszemélyzet és a műszaki állomány kiképzése, ugyanakkor további Raptorokat is leszállít a gyártó. A kitűzött cél, hogy az F-22-esek 2009. november 1-jén szolgálatba állhassanak.

Büszke vagyok arra, hogy mindenki megtett mindent, hogy ezt a lehetőséget megkapjuk, ezt a pillanatot megérjük. Még sok munka van előttünk, de mi készen állunk arra, hogy ezen rövid idő alatt is teljesítsük a szükséges követelményeket – nyialtkozta Harrigian ezredes, ezredparancsnok.

Az ünnepélyes megérkezés legtöbb résztvevője is csodálattal szemlélte az új vadászgépeket.

Én már láttam videofelvételt a Raptor repüléséről, tudtam, hogy ez egy nagyon jó és nagyon potens repülőgép. Ez egy kivételes alkalom, hogy itt dolgozhatom az egyik bázison a négy közül, ahol az F-22 harci gépeket üzemeltetik – mondta Roland Vigne törzsőrmester, a 49. műszaki kiszolgáló század tagja.