Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtörtént a váltás Bagdadban

Szöveg: hm.gov.hu |  2009. október 12. 6:33

A NATO Training Mission in Iraq (NTM-I) éves rotációs tervének megfelelően októberben a misszió 22 főjenek váltására került sor. Az ötnapos átadás-átvételt követően, október 5-én került megrendezésre a távozó állomány búcsúztatása, valamint az újonnan érkezettek köszöntése.

A medálparádén – hat hónapos szolgálatuk leteltével – a távozók Frank Helmick altábornagy, szinten távozó MNSTC-I – NTM-I parancsnoktól vehettek át NATO Iraki Békefenntartói kitüntetéseiket, míg az “Új Fiuk" szinten tőle kapták meg missziós karjelzéseiket.
A távozó parancsnok beszédében megköszönte az iraki NATO misszióban szolgálók tevékenységét, szakmai felkészültségét. Zárszavában hangsúlyozta, hogy az itt szolgálok tevékenysége – a januári általános választások közeledtével – még hangsúlyosabbá és fontosabbá fog válni, ami minden egyes itt szolgálótól még nagyobb odaadást igényel.

A háromfős “magyar kontingensből" most egy fő, Szakál László alezredes, J2/3 hadműveleti főtiszt távozott, akit Rajna Tibor alezredes váltott posztján.
A szigorú alaki követelményekkel megtartott “medálparádét" jó hangulatú barbeque követte, ahol lehetőség adódott a búcsúzásra, valamint az újonnan érkezettekkel való ismerkedésre is.