Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

PTSZ a tanórán

Szentesi gimnazisták a műszaki ezrednél

Szöveg: Baranyai Erika Piros főhadnagy | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester és a szerző felvételei |  2024. október 21. 11:37

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium mintegy 80 diákja és kísérő pedagógusaik tettek látogatást a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred gyakorlóterén. A rendhagyó Tisza-parti honvédelem óra különleges élményt tartogatott számukra.

202410_gimnazisták_műszaki_ezred_Szentes_BP_JM (2)

A 11. osztályos fiataloknak Vígvári Tibor alezredes, a Hídépítő Zászlóalj parancsnoka ismertette az ezred feladatait és bemutatta az alakulat által alkalmazott különböző hídrendszereket, melyet a program egyik legnagyobb élménye, a hídkomp megtekintése követett.

A szabadtéri oktatás során a diákok megtapasztalhatták milyen az, amikor egy 80 tonnás komp, vagy egy PTSZ, a műszaki ezred közepes, lánctalpas úszó gépjárműve szeli át a Tisza vizét. A látogatók nemcsak a technikai eszközöket, hanem a katonák harcászati felszerelését is közelebbről szemügyre vehették.

A Hídépítő Zászlóalj katonái magas szintű szakmai tudásukkal támogatták a honvédelmi ismeretek élményszerű és gyakorlatias oktatását nemcsak látványos, hanem interaktív módon is. Nóbik Adrienn szakaszvezető, katonaoktató hangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok nem hagyományos tanórát jelentenek, hiszen élményalapú ismeretszerzést tesznek lehetővé, amelyre a diákok minden bizonnyal még hosszú ideig emlékezni fognak.