Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táborfalván készül az NRF-12

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. szeptember 8. 8:50

Mozgalmas kiképzési feladatokat hajtottak végre az NRF-12. századának katonái szeptember első hetében. Külön érdekesség például, hogy a kontingens lövész századának egyik, három páncéltörő rajjal megerősített szakasza harcászati légideszant feladatokat gyakorolt.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár bázisára épülő NATO Reagáló Erők – NATO Response Force – 12. váltása felkészülő századának katonái szakasz és század összekovácsoló gyakorlatokként megindulási körlet elfoglalását, felderítést, valamint éleslövészettel egybekötött harcászati ellenőrző foglalkozást hajtottak végre – mondta el Kender Tamás alezredes, a felkészülő század parancsnoka.

Külön érdekesség, hogy a kontingens lövész századának egyik, három páncéltörő rajjal megerősített szakasza harcászati légideszant feladatokat gyakorolt. A szakaszt Kelemen József hadnagy irányította, aki az Amerikai Egyesült Államok tengerészgyalogságának alaptiszti és Force Recon tanfolyamait is elvégezte, és nemrég tért vissza az ugyancsak amerikai airborne és ranger kiképzésről.
Kelemen hadnagy elmondta, hogy az itt megszerzett könnyűlövész tapasztalatok nagyon hasznosnak mutatkoznak a kontingens állományának felkészítésében.

A feladatok olajozott végrehajtását segítette az is, hogy a század állományának többsége több missziót megjárt, tapasztalt katona, akik mind a balkáni, mind az afganisztáni PRT missziókban is bizonyították rátermettségüket, szakmai hozzáértésüket.

1595879743