Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori lelkész, helikopterbázis és felderítés

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. február 21. 9:49

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

„Nem szabad álszentnek lenni”

Tizenkét éve tábori lelkész, szolgált Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Tatán, ma pedig már a Katolikus Tábori Püspökség vezető kiemelt tábori lelkésze, pasztorális helynöke. Azonban a Vizek Városától sem szakadt még el teljesen, ott is végzi a munkáját, ami mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktorandusz hallgatója. Markovics Milán Mór őrnaggyal a papi hivatásról, a külszolgálatokról, 2009-ben indított blogjáról és az Amerikai Egyesült Államokban tett tanulmányútjáról is beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

„Most jó lenni katonának!”

Nagy taps fogadta szülőfalujában, a Tolna megyében található Tevelen dr. Koller József dandártábornokot február 16-án, szerdán. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka katonai pályafutásáról, élményeiről, és természetesen a bázist érintő haditechnikai fejlesztésekről tartott előadást.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

A modern technika uralja a felderítést

A katonai felderítés célja évszázadok alatt jottányit sem változott – az eszközök és a módszerek viszont nagyon is. Hajnal István ezredes, a Debrecenben települő MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka szerint az állománynak folyamatosan alkalmazkodnia kell az új módszerekhez.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem