Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki látogatás a magyaroknál

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2008. november 24. 12:07

Az olasz vezetésű KFOR Multinational Task Force – West (KFOR Többnemzeti Harcászati Kötelék Nyugati-szektorparancsnokság) parancsnoka látogatta meg novemberben a magyar vezetésű TASK FORCE NIMRÓD  harccsoportot.

A beosztást nemrég átvevő Giovanni Armentani dandártábornokot Mórucz László alezredes, parancsnok fogadta.

A nyár közepétől kezdte meg működését koszovói Pec városban az MH KFOR Zászlóalj. A több mint 400 magyar katona mintegy 250 szlovén katonával kiegészülve alkotja KFOR Multinational Task Force – West műveleti irányítása alá tartozó, önálló – mintegy 1000 négyzetkilométeres – felelősségi területtel rendelkező harccsoport, a TF NIMRÓD (TF NIMRÓD) állományát.

A Multinational Task Force – West élére november elején kinevezett dandártábornok látogatása során megismerkedett a harccsoport felépítésével, működésével, valamint feladatrendszerével. A tájékoztatót követően Armentani dandártábornok Mórucz alezredes kíséretében ellátogatott a TF NIMRÓD felelősségi körzetében található Bica, illetve Grabac településre. Az olasz tábornok találkozott a két falu vezetőjével, amely során tájékozódott a szerb lakosok nehézségeiről.

Giovanni Armentani dandártábornok a megbeszélések végén ígéretet tett arra, hogy a jövőben személyesen lép fel az esetlegesen felmerülő problémák megoldása érdekében.

1595881844