Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terrorista célpontokat támadott az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. február 25. 19:59

Az izraeli légierő gázai övezetbeli terrorista célpontok ellen intézett csapást csütörtök este az izraeli területek elleni rakétatámadásra válaszul – jelentette be közleményében a hadsereg. Palesztin egészségügyi források két sebesült civilről tudnak, akik a légicsapás idején az Egyiptommal határos Rafahban tartózkodtak. Ezen a területen több száz csempészalagút található, amelyeken keresztül fegyverrel látják el az övezetet.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön kemény hangon figyelmeztette a térséget irányító Hamász szélsőséges palesztin mozgalmat és a helyi fegyveres csoportokat.

A Gázai övezetben fellángolt az erőszak, miután szerdán katonák és iszlamista harcosok csaptak össze az izraeli határ közelében. A küzdelemben egy palesztin meghalt, tucatnyian pedig megsebesültek. Nem sokkal később a milicisták egy Grad típusú rakétát lőttek ki Beér-Seva városra, egy másikkal pedig a szomszédos Netivotot támadták. A rakéták becsapódása anyagi károkat okozott, de senkit nem sebesített meg.