Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tömböl László váltotta Havril Andrást az elnöki székben

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. május 29. 7:48

A „HONVÉD” Nyugdíjpénztár május 28-án megtartott tavaszi küldöttközgyűlésén meghallgatta és elfogadta az Igazgatótanács (IT) beszámolóját a 2008. évben végzett tevékenységről. A küldöttek új tagot választottak az IT-be Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka személyében.

Az IT létszámának kiegészítését követően a közgyűlés Tömböl László mérnök-vezérezredest, a HM Honvéd Vezérkar főnökét választotta IT-elnöknek.

Az IT beszámolóját Havril András IT-elnök tárta a legfőbb döntéshozó testület elé. Az ingatlanszakértő beszámolóját a Mátra Holding vezető képviselőjének távollétében dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató ismertette. Ezután Csordás Ferenc jelentése következett, majd az Ellenőrző Bizottság beszámolóját dr. Alkéri István elnök ismertette. Végül dr. Szabóné dr. Pente Ilona könyvvizsgálói jelentése után került sor a szavazásra, amelynek eredményeként a közgyűlés elfogadta az IT beszámolóját.

Ugyancsak elfogadta a közgyűlés Ballainé Krikker Zuzsanna, az ügyvezető gazdasági helyettese javaslatát a tartalékok közötti átcsoportosításról.
A pénztár több alternatívát is felsorakoztató ötéves stratégiáját Tömböl László, az IT tagja ismertette.
Havril András IT-elnöki tisztségéről való lemondását követően az Igazgatótanács létszámának kiegészítése vált szükségessé.

1595887568
 

A jelölőbizottság erre Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka személyében tett javaslatot. Más javaslat hiányában ez az egy név került a jelölőlistára, az ezt követő titkos szavazás eredményeként pedig Benkő altábornagy az IT tagja lett.
A kiegészült testület tagjai közül ugyancsak titkos szavazással Tömböl Lászlót választotta az IT elnökének a közgyűlés.

Az új elnök köszönetet mondott a bizalomért, rámutatva, hogy igen nehéz, küzdelmes, mégis ígéretes időszak következik a

1595887568
pénztár életében. Ígéretet tett, hogy ebben a munkában elődjéhez hasonlóan legjobb tudás szerint vesz részt, egyben kérte a küldötteket, tisztségviselőket és a munkaszervezet vezetőit, tagjait a szoros együttműködésre.
A következőkben dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató előterjesztésére az Alapszabály szükséges módosításáról döntöttek a küldöttek, majd Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági helyettes tartott tájékoztatót a befektetési politika módosításáról. Előterjesztése nyomán a közgyűlés döntést hozott mindkét pénztári ág választható portfóliós szabályzatáról.

Dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatást tartotta PSZÁF által végrehajtott ellenőrzésekről, a feltárt hiányosságokról és azok megszüntetésének helyzetéről.
A hagyományoknak megfelelően a pénztár érdekében kimagasló munkát végzett küldöttek, pótküldöttek és pénztári megbízottak elismerésére is sor került. A rendezvényen Havril András oklevelet és emléktárgyat adott át Kovács Ritának, Rudi Juliannának, Kertész Zoltánnak és Szalay Zoltánnak. (A közgyűlést megelőző napon, a BVOP parancsnoki értekezletén ugyanilyen elismerést dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgatótól vehetett át Mészáros László ezredes és Schmehrl János ezredes.)

Zárszavában Havril András leköszönő IT-elnök megköszönte a küldötteknek és a munkaszervezetnek az eredményes együttműködést, jó munkát, sok sikert kívánt a pénztárnak, amelynek, mint mondta, természetesen továbbra is tagja marad.

Fotók: Rácz Tünde