Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új festést kap az Ausztrál Királyi Légierő összes repülőgépe

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. március 22. 21:06

Az Ausztrál Királyi Légierő a napokban szerződést kötött a Boeing leányvállalatával, a Boeing Defence Australiaval, mely szerint ők végzik a légierő gépeinek, többek között az F/A-18 Hornetek, BAE Hawk 127-ek, AP-3C Orionok és a C-130H Herculesek újrafestését.

A DefPro információi szerint az üzlet ellenértéke 20 millió dollár. A munkálatok 2012 áprilisában kezdődnek, és a tervek szerint 2015-ben fejeződnek be.

A Boeing a repülőgépek teljes körű festését végzi, beleértve a felségjeleket és a századjelvényeket is. A festési munkák elvégzésére a légierő williamtowni légibázisát jelölték ki, ahol erre a célra új festő műhelyek, valamint 12 darab új hangár létesül. A szakemberek képzése a légierő Amberley légibázisán zajlik, ahol nem csak a repülőgépek festésére, hanem a korrózió elleni védelemre is felkészülnek.

2013-tól a williamtowni bázis lesz az egyetlen Ausztráliában, ahol a jövőben a Hornetek és a Hawk 127-esek új festést kaphatnak. A Boeing munkáját az Air New Zealand légitársaság is segíti, az Orionok festését így Új-Zélandon végzik, míg a C-130-asokat a Flying Colours Aviation vállalat segítségével festik újra az ausztráliai Townsvilleben.

A Flightglobal MiliCAS adatbázisa szerint az Ausztrál Légierő 71 darab, különböző verziójú F-18-ast, 19 AP-3C Orion járőrgépet, 33 Hawk 127-es kiképzőgépet, valamint 9 darab C-130H Herculest üzemeltet.