Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vezénylőzászlós a parancsnokságon

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. február 4. 9:46

Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság állománygyűlésen mutatták be a katonai szervezet új vezénylőzászlóság, Tóth László főtörzszászlóst, aki február 16-tól látja el ezt a beosztást. Elődje, Zsótér János főtőtörzszászlós Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományában folytatja katonai pályafutását.

Tóth László főtörzszászlós Kecskemétről, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról került az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra. Az új vezénylőzászlós célkitűzéseit a következőképpen fogalmazta meg: munkáját, feladatait a repülőbázisnál megkezdett tevékenység  szellemében kívánja folytatni, emellett az elődje által “kitapsosott úton" szeretné ellátni teendőit.

Nagy hangsúlyt kíván fektetni a zászlósi, tiszthelyettesi és a legénységi állomány kiképzésére, valamint szakmai továbbképzésére. Fontos számára, hogy a Magyar Honvédség állományának jelentős százalékát alkotó zászlósi, tiszthelyettesi és legénységi állomány megbecsülése töretlen maradjon, erősödjön a csapatszellem és az állomány összetartása.