Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb Dingo 2-es járműveket rendelt a német hadsereg

Szöveg: Háború Művészete |  2010. március 30. 11:53

A kiváló terepjáró képességekkel rendelkező Dingo 2 katonai járműből újabb 41 darabot rendelt a német hadsereg, melyeket Afganisztánban fognak bevetni. A gyártó szerint a Dingo 2-eseket még 2010-ben leszállítják a Bundeswehr számára.

A Dingo 2 katonai jármű már számos nemzetközi misszióban bizonyított, többek között Boszniában, Koszovóban, Afganisztánban és Libanonban is. Németország mellett Ausztria, Belgium, Luxemburg és Csehország is üzemben tartja a Krauss-Maffei Wegmann cég által gyártott Dingokat.

A légi úton is szállítható, páncélozott aknabiztos jármű az Unimog 5000 felépítmény bázisán jött létre. 8 fő szállítására alkalmas, súlya 9200kg, rakományként 1200kg-ot szállíthat, maximális sebessége eléri a 100km/h-t, hatótávolsága 1000km.

A kategóriájában egyik legjobbnak számító Dingo 2-es katonai jármű páncélteste megvédi a benne utazókat a kézifegyverek lövedékeinek és a tüzérségi gránátok repeszeinek hatásától. A német hadsereg a saját Dingoit 7,62mm-es géppuskával szereli fel, de alternatív fegyverként feltehetnek rá nagyobb űrméretű géppuskát vagy 40mm-es automata gránátvetőt is.

A különböző feladatkörökben alkalmazható Dingo járműveket C-160 Transall, C-130 Hercules és az Airbus A400M repülőgépek szállíthatják.