Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi állománygyűlés Szentendrén

Szöveg: Szöveg és fotó: Papp Nikolett |  2009. augusztus 19. 11:38

Augusztus 19-én a MH Központi Kiképző Bázis és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola hivatásos és szerződéses katonái, valamint a két katonai szervezetnél dolgozó közalkalmazottak ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek meg az államalapításról, Szent István király napjáról.

Ferencsák Mihály főtörzsőrmester ünnepi beszédében hangsúlyozta Szent István király tetteinek jelentőségét Magyarország történelmében, amely mind a mai napig tanulsággal és követendő példaként szolgál a ma élő nemzedék

számára. Kiemelte, hogy a magyar államiság ünnepe katonai szempontból is meghatározó, hiszen a hagyományokhoz híven augusztus 20-án teszik le katonai esküjüket a Magyar Honvédség fiatal tisztjei. Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkéntes haderő katonái készülnek a feladataikra, növelik tudásukat, és javítják képességeiket.

„Ki ne tudná ezt jobban, mint az MH KKB és az MH KPTSZI állománya, akik a szerződéses legénységi állományú katonák és más állománycsoportúak folyamatosan ismétlődő kiképzésének szervezésével, végrehajtásával, illetve az idén 85 éves tiszthelyettes képzés hagyományait megőrizve folytatja napjaink tiszthelyetteseinek képzését és biztosítja előmenetelüket"- hangsúlyozta Ferencsák főtörzsőrmester.

Az ünnepi beszédet követően elismerések átadására került sor, majd Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a bázis parancsnoka kifejezte abbéli reményét, hogy a jól megérdemelt pihenés után az állomány tagjai képesek lesznek újult erővel végrehajtani az elkövetkezendő időszakban rájuk váró embert próbáló feladatokat.