Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bázisrepülőtéren tájékozódtak az újságírók

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2012. január 29. 12:25

Több nemzet újságíróiból álló csoport érkezett január 25-én az MH Pápa Bázisrepülőtérre. A látogatás célja a bázison üzemeltetett Boeing C–17 Globemaster típusú szállító-repülőgépek hasznosításának és a SAC-program keretében felállított, tizenkét NATO-tagország együttműködésének gyakorlati tapasztalatait összefoglaló értékelés megismerése volt.

A vendégeket Szarvas László, a NAMA vezérigazgató-helyettese tájékoztatta a program megvalósulásának logisztikai hátteréről, illetve a jelenlegi és jövőben várható feladatokról. Vicai Zoltán alezredes, a bázisrepülőtér törzsfőnöke pedig rövid, történelmi áttekintésében mutatta be a repülőtér múltját, valamint a jelent, azaz az elmúlt években megépült korszerű létesítményeket.

Keith Boone ezredes, a HAW parancsnoka felvázolta a szervezeti egységek felépítését, működését és céljait, valamint beszélt arról, hogy ez a program miért kedvező a kis országok számára. Végül Peter Losi, a Boeing helyi igazgatója ismertette a beruházással, üzemeltetéssel kapcsolatos feladataikat.

A beszámolók után, az újságírók kérdéseire válaszolva további információk hangzottak el a  program céljairól. Szarvas László megjegyezte, hogy a 12 nemzet lobogója mellett van még néhány hely a zászlóparkban.

A nap második felében a látogatók természetesen megtekintették a repülőteret és az itt állomásozó C–17-es repülőgépeket is.

1595930720
 
1595930720