Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Norvég Királyi Akadémia képzési igazgatója Győrben

Szöveg: Andor Tamás mk. õrnagy |  2010. március 2. 10:52

Március 1-én norvég delegáció látogatott a győri laktanyába. Jacob Heradstveit-et a Norvég Királyi Akadémia képzési igazgatóját Varga László mk. dandártábornok, parancsnok fogadta. A délelőtti megbeszélésen Varga tábornok ismertette a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred jelenlegi struktúráját, a közelmúlt és a jelen feladatait, megemlítve a sikerek mellett a nehézségeket is.

Jacob Heradstveit, a delegáció vezetője ismertette a „Norvég Projekt" főbb ismérveit a vendéglátókkal. Amint előadásában elhangzott: „A program célja, hogy tanfolyami keretek között, a meglévőnél versenyképesebb szaktudás elsajátításával segítse a katonák polgári életbe történő visszailleszkedését. A Norvég Projekt keretében különböző felnőttképzési programokra jelentkezhetnek a nyugállományú, illetve aktív katonatársaink is." A delegáció programja az alakulat étkezdéjében az ezred állományával közösen elfogyasztott ebéddel folytatódott. A délutáni órákban az ezred logisztikai tanácstermében Jacob Heradstveitnek és munkatársainak lehetősége nyílt a projekt végrehajtásának ellenőrzésére.

A találkozó befejezéseként a vendéglátók a Csapatmúzeumba invitálták a vendégeket, ahol az alakulat múltját és jelenét idéző állandó kiállítást tekintették meg.
A látogatás végén Jacob Heradstveit elégedetten nyilatkozott a győri laktanyában tapasztaltakról és örömmel nyugtázta, hogy az ezred vezetése támogatja a norvég kezdeményezést.

1595897746