Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Búcsú a nagyoktól

Szöveg: Demény Andrea |  2009. június 30. 8:08

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár állománya ünnepélyes keretek között köszönt el Zsigmond Kálmán ezredestől, a dandár parancsnokhelyettesétől, Sándor Zsolt ezredestől, a 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnokától, és Horváth Csongor őrnagytól, a felderítő főnökség főtisztjétől, akik külföldön teljesítenek huzamosabb ideig szolgálatot.

A formális összejövetelen Huszti András dandártábornok köszöntötte a résztvevő állományt, majd személyes ajándéktárgyak átadásával elismerését fejezte ki a

1595888727
NATO-beosztásba lépő katonák felé, méltatva szakmai sikereiket, és a dandár életében végzett munkájukat.

Zsigmond Kálmán ezredes pályafutásának harminc évét a tatai alakulatnál teljesítette, neve fogalom a honvédség berkeiben, munkája példaértékű a következő nemzedék számára – mondta el a lövészdandár parancsnoka.

Sándor Zsolt ezredes a 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj méltó örököse öt éve támogatja munkájával a dandár tevékenységét, fáradságot nem ismerve alapozta meg a könnyűlövész kultúrát és ápolja hagyományait.
Közel tizenhárom év szolgálat van.

1595888727

Horváth Csongor őrnagy mögött, aki jelentős missziós tapasztalatokkal rendelkezik, és a beosztásában végzett kiemelkedő tevékenységével szolgált támaszul a parancsnoki teendők ellátásához –tette hozzá.

A rendezvény zárásaként Huszti tábornok sok sikert és katonaszerencsét kívánva búcsúzott az állomány nevében a főtisztektől, reményét fejezve ki, hogy a megszerzett tapasztalatokkal és ismeretekkel a Magyar Honvédség tevékenységének kvalitását emelik.