Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életre szóló élményben volt részük

Szöveg: Palotás Levente |  2009. november 10. 8:29

Ünnepélyes búcsúztatóra gyűlt össze az MH PRT valamennyi katonája a Camp Pannóniában szolgáló horvát kollégáik tiszteletére. Dejan Dzidic százados, Mario Petani törzszászlós, Ante Bilic törzszászlós és Marijan Matijevic tizedes látták el az elmúlt időszakban a katonai rendészi feladatokat a táborban.

Most az ő váltásuk ideje is elérkezett és új horvát katonák veszik át helyüket.

Az állománygyűlésen Szabó László ezredes, az MH PRT parancsnoka köszöntötte a távozó katonákat. Beszédében megköszönte áldozatos munkájukat és nagyszerű teljesítményüket, amellyel öregbítették a horvát katonák jó hírét és példát mutattak a katonai rendészi feladatok professzionális ellátására. Kiemelte, hogy az embert próbáló afganisztáni körülmények között is lelkiismeretesen teljesítették feladataikat és a magyar kontingens mindig, mindenben számíthatott rájuk.

A köszöntő után Szabó ezredes átadta részükre a NATO-medált, amely a nemzetközi katonai szervezet kitüntetése a missziós szolgálataikért. Emellett tárgyjutalomban részesítette őket a külszolgálatuk alatt végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként.

Az ünnepséget követően a horvát katonák búcsút vettek magyar társaiktól, akikkel életre szóló élményben volt részük közös szolgálatuk során. Majd másnap útba indultak hazájukba, családjaikhoz és szeretteikhez, ahol a jól megérdemelt pihenés vár rájuk.

 

Fotó: Dévényi Szabolcs zászlós