Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2023 legolvasottabb cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. december 31. 8:42

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is több ezer cikket jelentettünk meg a honvedelem.hu-n. Következzen most a tíz legolvasottabb. (A címekre kattintva az eredeti cikkeket lehet elolvasni.)

1., Halad a honvédelmi szervezetek fiatalítása - Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel

Magyarország biztonságának érdekében megindult a fiatalítási folyamat a Magyar Honvédségben, hogy utat nyissunk azoknak a nyelveket beszélő, NATO-s képzési, illetve missziós tapasztalatokat szerzett, fizikai állóképesség tekintetében kimagasló fiatal parancsnokoknak, akik a leginkább alkalmasak lesznek a modern haditechnikai eszközök és harceljárások alkalmazására. A mostani háborús helyzet arra figyelmeztet, hogy a békéhez erő kell, az erőhöz pedig modern, ütőképes honvédség.

TOP10 cikk 01

2., Új parancsnok az MH Egészségügyi Központ élén

„Az MH Egészségügyi Központ a hadsereg része marad, ezzel biztosítva a védelem-egészségügy jelenlegi magas szakmai színvonalát a továbbiakban is” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az MH Egészségügyi Központban február elsején Budapesten. A központ parancsnoki beosztásának átadás-átvétele alkalmából rendezett állománygyűlésen a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: Magyarország történelme megmutatja, hogy Európa szívében csak különös túlélési ösztönnel, szívós immunrendszerrel és alkalmazkodóképességgel lehet átvészelni a nemzedékeket megviselő viharos időszakokat.

TOP10 cikk 02

3., Messerschmitt a Balatonban

Október elején a szakemberek megkezdték a második világháború során a Balaton vizébe zuhant magyar Messerschmitt típusú vadászrepülőgép kiemelését Balatonakarattya térségében.

TOP10 cikk 03

4., Elmarad a kecskeméti repülőnap

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

TOP10 cikk 04

5., „Egyedülálló lehetőségeket nyújt a Magyar Honvédség”

Obsittal, emléklappal és emléktárggyal köszönt el a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár vezetése és teljes személyi állománya nevében Kovács Gábor századostól Balogh Rezső alezredes, parancsnokhelyettes. Az alezredes méltatta a búcsúzó százados huzamos időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységét.

TOP10 cikk 05

6., Egyértelmű szabály kell: a magyar katona nem egyenruhás munkavállaló

Háborús időkben egyértelmű szabályokra van szükség Magyarország biztonságához. A magyar katona nem egyenruhás munkavállaló, a hazájukat védő katonák jogállása különleges, markánsan különbözik a többi jogviszonytól – ezt tisztázza a november 21-én benyújtott Alaptörvény-módosítás.

TOP10 cikk 06

7., Számítunk a nyugállományú hazafiakra is

„A katonáknak, a honvédeknek nem szakmája, hanem hivatása van. Honvédségi pályafutásuk elején önök is esküt tettek, ami egy életre szól, ezért természetes, hogy egy életen keresztül élvezik a Magyar Honvédség segítő gondoskodását is” – mondta dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a dél-dunántúli régió nyugállományú katonáinak és honvédségi nyugdíjasainak találkozóján Kaposváron, október 12-én.

TOP10 cikk 07

8., Bevonulás Kaposváron, Nagykanizsán és Pécsett

Csaknem ötvenen vonultak be március 13-án, hétfőn, az MH 5. Területvédelmi Ezred három kaposvári, nagykanizsai és pécsi zászlóaljaihoz. A leendő szerződéses legénységi állományú katonákkal egy időben az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) jelentkezők is az egységes alapkiképzési programot teljesítik az elkövetkező hetekben.

TOP10 cikk 08

9., Egy csillaggal több

Példamutató katonai szolgálata, szakmai tapasztalatai és rátermettsége elismeréseként soron kívül főhadnaggyá léptette elő Herkner Márk hadnagyot Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese augusztus 7-én a Honvéd Vezérkar Balaton utcai épületében.

TOP10 cikk 09

10., Íme a Lynx!

Tavaly októberben, Budapesten, a Petőfi laktanyában adták át a Magyar Honvédség első Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárművét. Lássuk, mit is tud ez a nagymacska!

TOP10 cikk 10