Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség jövőkép

Szöveg: Snoj Péter |  2016. június 14. 11:14

Katonai szakmai napot tartottak a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központban június 13-án, hétfőn. A HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal Társadalmi Kapcsolatok és Honvédelmi Nevelés Igazgatósága a II. Béla középiskola pályaválasztás előtt álló diákjainak igyekezett segíteni a „Jövőjük a haza védelme” című kiállítással és a hasonló című film levetítésével.

1596015087

A Pécsváradra érkezett „Jövőjük a haza védelme" című vándor fotókiállítás legfontosabb mondanivalója az, hogy a Magyar Honvédség bárki számára jövőképet tud biztosítani. „A Honvédelmi Minisztérium esélyegyenlőségi politikájának egyik legfontosabb fókuszpontja a nehéz- és hátrányos helyzetűek segítése, valamint a roma származású fiatalok integrációja és támogatása" – fogalmazott beszédében dr. Papp Ferenc ezredes. A HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal Társadalmi Kapcsolatok és Honvédelmi Nevelési Igazgatóságának igazgatója hozzátette: „bizonyítható tény az, hogy a Magyar Honvédségben mindenki egyforma. Egyedül a teljesítmény számít."

1596015087

A kiállítás és a megnyitót követő filmvetítés személyes, kézzel fogható példákon keresztül mutatta be azokat az egyéni sikereket, amiket olyan katonák értek el, akik megragadták a Magyar Honvédség biztosította kitörési lehetőséget és szorgalmas, lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően ma már a honvédség megbecsült tagjaiként szolgálják hazánkat. A HM Zrínyi Nonprofit Kft. Katonai Filmstúdiója által készített „Jövőjük a haza védelme" című alkotás megtekintését követően a fiataloknak lehetőségük volt kérdezni és beszélgetni azokkal a katonákkal, akiknek történetét a filmvásznon ismerték meg.

1596015087
Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…


Fotó: a szerző felvételei