Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulatoknál járt a Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. december 7. 17:07

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség számos alakulatához ellátogatott a Mikulás – a gyerekek legnagyobb örömére. (Folyamatosan frissülő cikkünkben a kommunikációs tisztektől kapott tudósításokat közöljük.)

MH Altiszti Akadémia

1596024333

Idén is ellátogatott a Mikulás a szentendrei laktanyában szolgáló katonák gyermekeihez. A családias hangulatú ünnepségen évről évre egyre többen vesznek részt. Az ajándékok átadása után a szülők és gyerekek közös legóépítésbe kezdtek, hogy megépítsék a negyvenezer kockából álló hóembert.

1596024334

Szöveg és fotó: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy


* * *



MH Légi Vezetési és Irányítási Központ

1596024334

Szücs József ezredes, központparancsnok meghívására, rövid csapatlátogatásra érkezett az MH LVIK-hez merevszárnyas szánjával a Mikulás néven közismert személy. Noha arra nem volt engedélye, hogy a Sziklába beléphessen, a központ étkezdéjében összegyűlt gyerekek már nagyon várták. Ezen idő alatt többek között Lufibohóc, és a Csopaki Táncegyüttes próbálta meg elterelni a figyelmet a nagy puttony érkezéséről. (Lásd még: „van zsákodban minden jó…") De aztán persze – az előre leadott repülési tervnek megfelelően – csak leszálltak a várva-várt kis piros csomagocskák is…

1596024334

Kép és szöveg: Szabó Ottó törzszászlós


* * *



MH 54. Veszprém Radarezred

1596024334

December 6-án, kedden este tartotta Mikulás ünnepségét az MH 54. Veszprém Radarezred a veszprémi Agórában. A gyermekek által várva várt Télapó előtt a Kabóca Színház zenés előadásában a Kinizsi Pál című darabot láthatták az érdeklődők. 

Ezt követően érkezett meg a fehérszakállú, akit több közös énekkel hívtak a gyerekek. A helyszínen több mint száz gyermek vehetett át csomagot a Mikulástól.

1596024335

Szöveg és fotó: Péter Gergely hadnagy


* * *

Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ

1596024335

Az év az egyik legfontosabb családi rendezvénye a december 4-én megrendezett Mikulás nap volt a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban – közel nyolcszáz, kisgyermekes család vett részt a változatos programokon.

A Tihanyi Vándorszínpad Megjött a Mikulás című zenés előadása a nap folyamán kétszer is megtöltötte a színháztermet. Ezt követően a Télapó az első emeleti Pódium bárban várta a kicsiket és a nagyokat. Az arcfestés, az origamifoglalkozás, a mesefilm-vetítés, az előadásokat követő vidám fúvószene a színpadon és persze a Mikulás jelenléte, felejthetetlen perceket szerzett a gyerekeknek. 

1596024335

Szöveg: Aranykovács Andrea
Fotó: Győrfi András


* * *



MH Pápa Bázisrepülőtér

December 2-án a délutáni órákban váratlan vészjelzést kaptak a pápai repülésirányító toronyban. Egy, a légtérben tartózkodó szokatlan légijármű váratlan rénszarvas hibát jelentett. A szolgálatban lévő repülésirányítók az ilyenkor szokásos protokoll alapján riasztották a pápai bázis vészhelyzeti reagáló erőit majd megadták a leszálláshoz szükséges információkat a „Mikulás 01" hívójelű repülő eszköznek. A sikeres landolás után a katonák a hangárba vitték a fáradt rénszarvasokat, közben a Mikulás és krampuszai a bázis művelődési otthonába siettek az ott tartózkodó mintegy százhetven gyermek legnagyobb örömére, akik épp az éves Mikulás-napi játszóházon vettek részt.

1596024336

A Mikulás-napi játszóházat az MH Pápa Bázisrepülőtér önkéntesei minden évben megszervezik a bázison dolgozók gyermekeinek. A rendezvény évről-évre nagyobb sikert arat a családok körében, ez alól az idei játszóház sem volt kivétel. Soproniné Szabó Éva zászlós, a bázis protokoll altisztje, az esemény főszervezője elmondta: „A játszóház megrendezése már hagyomány, az itt dolgozók családjai minden évben várják ezt az alkalmat. Célunk, hogy vidám, ünnepi hangulatban töltsünk együtt egy kellemes délutánt a közelgő Karácsonyra készülve."

A magyar gyermekek és szüleik mellett közel ötven külföldi család is részt vett a rendezvényen, ami sok-sok játékkal, színpadi produkcióval és kézműves foglalkozásokkal telt. A legfontosabb programpont természetesen a Mikulás érkezése volt, aki nem jött üres kézzel. A gyerekek egyenként vehették át ajándékaikat, volt köztük olyan, aki mondókával vagy énekkel köszönte meg a csomagot.

1596024336

„A játszóház sikeréhez a lelkes önkéntesek munkáján túl nagymértékben hozzájárult a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda is. Azon felül, hogy egészséges ételeket kínáltak, a szükséges feltételek előteremtésével lehetővé tették a program további színesítését, amit nagyon köszönünk nekik" – mondta Soproniné Szabó Éva.

A gyerekzsivajtól hangos ünnepi délután végén a gyerekek és szüleik elégedetten indultak haza, közben a „Mikulás 01" rénszarvasai is kipihenték magukat. Miután a pápai torony megadta a felszállási engedélyt, a szán rövid siklás után a levegőbe emelkedett és elhagyta a légteret.

Szöveg és fotó: Gyeginszky Andor hadnagy


* * *



MH 25. Klapka György Lövészdandár

1596024336

A tatai alakulat idén is megrendezte hagyományos Mikulás ünnepségét a dandárnál szolgáló katonák gyermekei részére. A rendezvény kézműves foglalkozással kezdődött, majd a Hahota Gyermek Színház színészei előadták a „Mikulás bácsi bajban" című interaktív előadást. Az ünnepi műsor végén a Mikulás minden gyermeket megajándékozott egy kis ajándékcsomaggal.

1596024336

Szöveg és fotó: Kapás Viktor hadnagy


* * *



MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

1596024337

Közel hetven kisgyerek hangjától visszhangzott az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred színházterme az alakulat Mikulás ünnepségén,hiszen a Fehérszakállú idén is meglátogatta a győri alakulatot.

A találkozás pillanatáig a győri Holle anyó gyerekszínház, „A manók és a Télapó" című interaktív műsorával szórakoztatta a gyerekeket. A mese részeként a kicsik és nagyok labdáztak, tornáztak, aludtak, énekeltek és karácsonyfát is díszítettek a manókkal, míg megérkezett a Télapó a sok-sok csomaggal, amit hamarosan ki is osztott a gyerekseregnek.

1596024337

Szöveg és fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados


* * *



MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

A hagyományokhoz híven idén is ellátogatott a Mikulás Balatonakarattyára, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba, hogy megajándékozza az alakulatnál szolgálatot teljesítő katonák és közalkalmazottak gyermekeit.

1596024337

Harminc izgatott kisgyerek várta a Mikulás érkezését december 4-én, szombaton Balatonakarattyán. Igaz, hogy nem rénszarvasok húzta szánon, és nem ropogó havon, de nehéz puttonyát cipelve, két krampusz kíséretében idén is eljött az üdülőbe a fehér szakállú.

A gyermekek a „Hull a pelyhes fehér hó" kezdetű dallal várták, aki – miután elfoglalta helyét a nagy fotelban – minden gyermeket egyenként magához szólított. Ha kapott egy szép verset, vagy éneket, még nagyobb örömmel nyújtotta át nagy puttonyából az ajándékokat. Az ünnepség végén az Iciri-Piciri együttes szórakoztatta a gyerekeket „Játsszunk most együtt" című előadásával.

1596024337


Szöveg: Ritterné Pajor Csilla
Fotó: Gajda Fanni

Címkékünnepség