Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az összhaderőnemi parancsnoksággal ismerkedtek az újságírók

Szöveg: Szűcs László |  2013. december 18. 11:37

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szervezeti felépítését, feladatait, és a Magyar Honvédség missziós tevékenységét is megismerték az újságírók azon az évzáró sajtótalálkozón, amelyet Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka rendezett Székesfehérváron december 17-én.

„Hagyományt szeretnénk teremteni e sajtóbeszélgetéssel" – fogadta a rendezvényen az újságírókat Fucsku vezérőrnagy, aki kiemelte: fontosnak tartja, hogy a magyar katonák és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt alakulatai jó kapcsolatot ápoljanak a sajtóval.

Az évzáró találkozón szó esett az ÖHP feladatairól, szervezeti felépítéséről, illetve a Magyar Honvédség missziós tevékenységéről, amelynek koordinálása ugyancsak a székesfehérvári parancsnokság feladata.

1595964615
Az MH ÖHP parancsnoka hagyományt teremtene a sajtóbeszélgetésekkel

Újságírói kérdésre válaszolva Fucsku Sándor hangsúlyozta: a Magyar Honvédség jelenleg mintegy 700 katonával vesz részt a föld számos pontján zajló NATO, EU, ENSZ és MFO (Multinational Force and Observers – Többnemzeti Erők és Megfigyelők) missziókban. Hozzáfűzte: Hende Csaba honvédelmi miniszter a közelmúltban jelentette be, hogy mintegy 160 fővel bővítik a Koszovóban szolgáló magyar békefenntartók létszámát. Az elhangzottakhoz Böröndi Gábor dandártábornok, az ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke hozzátette: megkezdődött a feladatrendszer pontos felmérése.

A honvedelem.hu kérdésére válaszolva Fucsku Sándor vezérőrnagy elmondta: jövőre tovább folytatják azt a kiképzési rendezvénysorozatot, ami a katonai szervezetek felkészítését célozza meg. Emellett továbbra is fontos lesz a missziós feladatokra való felkészülés.

„Köztudott, hogy a NATO 2015-ben egy nagyobb gyakorlatsorozatot tervez, amelynek a Magyar Honvédség is része lesz, külföldi és itthoni gyakorlatokkal egyaránt. Az erre való felkészülés már idén megkezdődött és jövőre is folytatódik" – árulta el az ÖHP parancsnoka.

1595964615
Számos újságíró vett részt a rendezvényen

Fotó: a szerző felvételei