Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az osztrák békefenntartók szövetségének tagjaival is tárgyalt Hende Csaba

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. január 25. 22:08

Csütörtökön az Osztrák Békefenntartók Szövetségének burgenlandi tagjaival folytatott megbeszélést, majd pénteken a határ menti együttműködésről, az Ausztria és Magyarország közötti közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről tárgyalt Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Az Osztrák Békefenntartók Szövetségének burgenlandi tagjaival folytatott megbeszélést az ausztriai Oberwartban (Felsőőrön) január 24-én, csütörtökön Hende Csaba. A honvédelmi miniszter elmondta: az osztrák szövetség burgenlandi tagjai jó kapcsolatokat ápolnak a szombathelyi volt Savaria Lövészdandár egykori katonáinak egyesületével.

1595948177

A Günther Greindl nyugalmazott tábornokkal, a szövetség elnökével és Dietmar Hübsch alelnökkel folytatott beszélgetésen Hende Csaba tájékoztatást adott a magyar önkéntes tartalékos rendszerről, valamint emlékeztetett arra is, hogy 1897-1898-ban volt a modern hadtörténet első békefenntartó művelete, ami az osztrák-magyar monarchia történetéhez kötődik.

(A megbeszélésről további részleteket a kormányportálon olvashatnak!)

Január 25-én, pénteken a határ menti együttműködésről, valamint a két ország közötti közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről folytatott megbeszélést Hans Niessl, az ausztriai Burgenland tartományfőnöke és Hende Csaba honvédelmi miniszter Szombathelyen.

1595948177

Hende Csaba a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megbeszélés napirendjén elsősorban olyan kérdések, fejlesztések szerepeltek, amelyek a határ mentén élők mindennapi életét és kapcsolattartását kívánják szolgálni.

(Felvételeink a pénteki, szombathelyi sajtótájékoztatón készültek.)

Fotó: Galovtsik Gábor