Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a laktanyában

Szöveg: Honéczy Júlia |  2015. május 14. 19:39

A napokban ismét nyitott kapukkal várta az érdeklődőket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi Sándor laktanyája, ahova a budaörsi Puzzle Képességfejlesztő Tanoda egy kis csoportja is ellátogatott.

A tizenegy tagú gyerekcsoport − három pedagógus felügyeletével − izgatottan lépett be a laktanya területére. A budaörsi iskolai előkészítő csoportjának tagjai már nagyon várták, hogy katonákkal találkozhassanak. A program közös fotóval és a dandár díszkertjének megtekintésével  kezdődött, majd a gyerekek az alakulótéren megtekinthették a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Különleges Díszelgő Csoportjának zenés fegyveres gyakorlatát.

1595993737

Ezután a kis csoport tagjai kézbe vehettek egy 1895-ben gyártott Steyr-Mannlicher típusú lőfegyvert és különböző fegyverfogásokat próbálhattak ki vele.

1595993738

A program a Támogató Zászlóalj és a Maléter Pál Rendészzászlóalj járműveinek bemutatójával folytatódott. A vízszállításra használt H25 Rába típusú és a csapatszállító H14-es terepjárókat nemcsak kívülről, hanem belülről is megvizsgálhatták a gyerekek. Ezt követően a rendészzászlóalj Mercedes autóiba is beleülhettek és természetesen a megkülönböztető jelzéseket is kipróbálhatták.

1595993738

Végül Rácz István százados, római katolikus tábori lelkész mesélt érdekes bibliai történeteket a laktanya imatermében a gyerekeknek.

1595993738

Fotó: Horniák Dóra