Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióra készülnek a bocskais katonák

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2013. február 12. 21:16

A harceljárások alapvető fogásait, az úgynevezett drilleket gyakorolták a napokban az MH Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens 2. váltás őr- és biztosítószázadának katonái az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A Zrínyi Miklós laktanyában és annak környékén a harceljárások alapvető fogásait, az úgynevezett drilleket gyakorolták a 2. váltás őr- és biztosítószázadának katonái. Ezek során az Afganisztánban előfordulható szituációkat modellezték.

1595949073

Az egyik eljátszott helyzetben az azonnali reagálású erő (Quick Reaction Force − QRF) katonái járőrözés közben, az egyik harcjármű műszaki problémája miatt megálltak. A környék átvizsgálása után, a helyszín biztosítása során támadás érte a konvojt. A katonák fedezékbe vonultak, viszonozták a tüzet és megakadályozták az ellenség további támadásait.

A meghibásodás elhárítása után a csoport a lehető legrövidebb időn belül elhagyta a helyszínt és folytatta útját.

A kontingens minden tagja részt vett a dóci lőtéren megtartott lövészeteken, ahol a speciális missziós feladatokra készültek fel. Az úgynevezett békefenntartó lőgyakorlatokon elsősorban az ellenség harcképtelenné tétele, illetve a lázongó tömegből a hangadók „kiemelése" volt a cél.

A felkészülés február közepén zárógyakorlattal fejeződik be, ahol a kontingens tagjai számot adnak tudásukról.

1595949073