Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi presztízs

Szöveg: Révész Béla |  2018. június 12. 7:07

Magyar altiszt, Bogdán Tibor főtörzszászlós tölti be szeptembertől a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO Allied Command Transformation, ACT) vezénylőzászlósi beosztását.

1599188650
Új beosztást kapott Bogdán Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altiszti Vezetőképző Csoport parancsnoka. Idén szeptembertől a magyar altiszt látja el a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság vezénylőzászlósi feladatait.

Bogdán főtörzszászlós kiválasztásában döntő szerepe volt a NATO-ban és a nemzeti beosztásokban betöltött eddigi pozícióinak. Elvégezte többek között az USA Altisztek Akadémiáján a vezénylő zászlós tanfolyamot, a NATO altiszti orientációs és a haladó altiszti vezető tanfolyamot, a NATO akadémiai oktató tanfolyamot, a NATO vezénylő zászlósi tanfolyamot, továbbá tanfolyamigazgatóként és oktatóként szolgált a NATO oberammergau-i iskolájában. Az altiszt új beosztása nemzetközi szinten is nagy presztízzsel bír, hiszen a vezénylő zászlós része a parancsnokságnak, így közvetlen javaslatokat tehet a Szövetség altiszti kérdéseiben.

A magyar jelöltet személyesen Denis Mercier vezérezredes, transzformációs főparancsnok választotta ki a beosztásra, s ezzel a NATO vezetése Magyar Honvédség teljesítményét is elismerte az együttműködési képesség érdekében végzett, altiszti kart érintő változásokban, fejlesztésben.

Bogdán főtörzszászlós szerint új beosztásával a Szövetség a Magyar Honvédség vezetésének az altiszti karnak nyújtott komoly támogatását is méltányolták. Mint mondta, a hazai altiszti kar rendelkezik minden szükséges kompetenciával, a NATO ACT vezénylőzászlósaként pedig láthatóvá teheti a Magyar Honvédség altisztjeinek szakmaiságát, képességeit, akik hozzájárulhatnak a Szövetség és partnerországainak fejlesztéséhez a közös célok elérése érdekében.

 

1599188650