Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oktató kórház lett a Honvédkórház

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. november 23. 22:04

Oktató Kórház címet igazoló oklevelet vett át november 23-án délután Szabó István mérnök dandártábornok, az MH Honvédkórház megbízott parancsnoka a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánjától, prof. dr. Karádi Istvántól.

1595945161

Beszédében Szabó István mérföldkőnek nevezte, hogy a Honvédkórház megkapta az Oktató Kórház címet: mint fogalmazott, az elmúlt több mint száz évben elvégzett munka a kiválóan felkészült orvosi és egészségügyi állomány elismerését jelenti. „A kitüntető cím a több évtizedes elkötelezett szakmai munkát jelzi" − mondta.

A magyar egészségügyben meghatározó szerepet játszó intézmény amúgy is szerteágazó feladatrendszere ezáltal még egy feladattal bővül az oktatás révén. Mindez egyszerre kitüntetés, kötelesség és lehetőség, hiszen a kórház munkatársai így tudásuk, tapasztalataik mellett átadhatják szakmai tisztességüket is az újabb generációknak, és példát mutathatnak nekik tartás tekintetében. Mindez a jövő nemzedék szempontjából is kulcsfontosságú. Szabó tábornok megköszönte a bizalmat és mindenki munkáját, aki tevőlegesen hozzájárult az elismerés elnyeréséhez.

Dr. Karádi István köszöntőjében részletesen méltatta a Honvédkórház tevékenységét. Az ünnepségen dr. Borbíró Zoltán, az intézmény miniszteri biztosa, a honvédelmi tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

1595945161


Fotó: Dévényi Veronika