Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táborok a Honvéd Kulturális Központban

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. július 7. 11:11

Öt héten keresztül szervez táborokat a Honvédelmi Minisztériumban és a Magyar Honvédségnél dolgozó szülők gyermekei részére a Honvéd Kulturális Központ közművelődési részlege. Bár az első három tábor már véget ért, az elkövetkező két turnusban még számos érdekesség vár a programokra jelentkezett gyerekekre.

A tábor első turnusában a laktanyákkal és a katonaéletbe nyerhettek betekintést a gyerekek, míg a második hét során a színjátszás fortélyaival ismerkedhettek meg a táborlakók. Kovács Róbert színművész vezetésével feszített tempóban, egy hét alatt betanulták az Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvéből készített zenés, táncos darabot. A pénteki nagyszínpadi premieren a meghatódott szülők lelkesen tapsolták és fotózták csemetéiket. Természetesen a komoly művészi munka mellett délutánonként a játék is kapott szerepet.

1595956820

A harmadik héten sporttáborba várták az érdeklődőket a szervezők. Az első napot az Eleven Parkban, a másodikat a Római-parton dunai evezéssel, a harmadikat az MH Altiszti Akadémián, Szentendrén sorversenyekkel, vízilabdával, focival, lövészettel töltötték a gyerekek. A negyedik napon a táborozók az Exbox Parkban tették próbára erejüket, az ötödik napon pedig − a Honvéd Sportszervezetek Országos Szövetsége közreműködésével − harcművészeti, és önvédelmi tréningen vettek részt.

A Honvéd Kulturális Központ még két táborral várja a szünidőben a gyerekeket. Augusztus 5−9. között szabadidős, augusztus 12−16. között pedig tánctábort szerveznek. Ezekre azonban sajnos már nem lehet jelentkezni, hiszen minden helyet betöltöttek. 

1595956820

Fotó: Honvéd Kulturális Központ