Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túl egy mozgalmas időszakon

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. december 15. 18:13

Mozgalmas időszakon van túl a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány. A támogató magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek adományainak jóvoltából immár több évtizedes az a hagyomány, amely lehetővé teszi, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő budapesti honvédségi nyugdíjasok, özvegyeik, illetve árváik a karácsony előtt ajándékcsomagot kaphassanak.

1596024686

Amikor az alapítvány 2014-ben felkarolta a krónikus betegápolás ügyét, a gondoskodásra szoruló kör kiegészült az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyén lévő krónikus belgyógyászati osztályok betegeivel. December elején az alapítvány Mikulása látogatta meg az osztályokon fekvő 180 beteget, akik gyümölcsöt és szaloncukrot tartalmazó csomagokat kaptak.

Néhány nappal később a honvédelmi miniszter fővédnökségével rendezett jótékonysági bált az alapítvány. A rendezvény célja az volt, hogy létrehozzanak egy támogatási alapot Budapest helyőrség kiskorú árvái számára.

1596024686

Ezt követően pedig 54-en kaptak egyebek mellett tartós élelmiszereket is tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagot. A csomagok kiosztásában a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium közösségi szolgálatot teljesítő diákjai segédkeztek.

Szintén a közösségi szolgálat keretében, de a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatos tanulóinak előadásában rendeztek karácsonyi műsort a Szanatórium utcai kórházban fekvő betegek részére.

1596024687


Fotó: Horniák Dóra és az alapítvány