Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékelt a Hososz

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. december 7. 15:02

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz), a Honvédelmi Minisztériummal együttműködve és annak támogatásával, december 7-én, szerdán délelőtt tartotta a Magyar Honvédség szabadidős sportversenyeinek évzáró, értékelő és díjátadó ünnepségét a budapesti Honvéd Kulturális Központban.

1595928358
Az eseményen részt vett Papp Ferenc ezredes, a HM Parlamenti Államtitkárság Társadalmi Kapcsolatok Irodájának irodavezetője is. Szentes László nyugállományú ezredes, a Hososz alelnökének köszöntője után Papp Ferenc ezredes és Farkas László, a Hososz elnöke adták át a legkiemelkedőbb munkát végző honvéd sportegyesületeknek, sportvezetőknek, a legjobb eredményeket elérő sportolóknak Simicskó István parlamenti államtitkár díszoklevelét, valamint a Hososz elismeréseit. Felsorolták a sportegyesületek és versenyzőik idei legjobb helyezéseit, díjait, eredményeit is.

A díjátadások után Papp Ferenc ezredes elmondta, hogy a honvédelmi tárca – figyelembe véve az idei esztendő eredményeit, a Hososz jelentőségét, illetve a szabadidősportban betöltött szerepét − 2012-re is az ideihez hasonló összegű támogatást biztosít a sportolóknak. Papp ezredes tolmácsolta Simicskó államtitkár köszönetét és elismerését, s egyúttal azt a kérést, hogy a jövőben is hasonló színvonalon dolgozzanak a sport érdekében.

Ezt követően Farkas László tájékoztatott a 2011-ben végzett munkáról, valamint a 2012. évi tervekről, elgondolásokról, versenyekről is. Elhangzott, hogy 257 verseny zajlott az idén a szövetség égisze alatt. Némelyik hatalmas érdeklődés mellett, némelyik – főleg a hét végi sportversenyek – csekély számú résztvevővel. Kiemelte, hogy ez évben is a jó kapcsolat jellemezte a honvédelmi tárca, a Honvéd Vezérkar és a szövetség együttműködését. Bejelentette azt is, hogy – a tervek szerint – a hamarosan nyugállományba vonuló Beiszer Tibor alezredes a jövőben a Hososz főtitkáraként dolgozik majd a sport ügyéért.

A rendezvény ezt követően Bécsy Etelka tájékoztatójával folytatódott. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője a december 5-én – több mint egyéves előkészítő munka után – elfogadott, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényről beszélt. Elhangzott: az új törvény három korábbi jogszabályt egyesít magában.

A rendezvényt fogadás zárta.

1595928358
 
1595928359
 

1595928359

 Fotó: Galovtsik Gábor