Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánkban az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka

Szöveg: HVK – Z. T. |  2011. június 23. 15:34

Hryhorii Pedchenko vezérezredes, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a Honvéd Vezérkar főnökének, dr. Benkő Tibor vezérezredesnek a meghívására érkezett – delegáció élén – kétnapos hivatalos látogatásra hazánkba. A magas rangú vendéget június 23-án, csütörtökön katonai tiszteletadással fogadták a Honvédelmi Minisztériumban, majd a vezérezredes koszorút helyezett el a Hősök terén, a Hősök emlékkövénél.

Hryhorii Pedchenko vezérezredest csütörtökön délelőtt udvariassági látogatáson fogadta Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is, majd a főparancsnok négyszemközti megbeszélést folytatott magyar vendéglátójával. Ezt plenáris tárgyalás követte a Honvédelmi Minisztériumban.

Az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokának és a Honvéd Vezérkar főnökének megbeszélésén szó volt – többek között – a kétoldalú katonai kapcsolatok aktuális kérdéseiről, valamint a Magyar Honvédség műveleti szerepvállalásainak tapasztalatairól is.

A magas rangú vendég június 24-én, pénteken csapatlátogatásra utazik Debrecenbe, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárhoz.

 
 
 
 

 
 Fotó: Galovtsik Gábor