Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzők és kiképzettek is elismerésben részesültek

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. december 7. 9:24

December első hete sem volt eseménytelen a MH Központi Kiképző Bázis Mecséri János Kiképző Osztály állománya számára, ugyanis 82 nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettes a 6 hetes tanfolyamrendszerű felkészítést, míg 139 tiszti hallgató a három hónapos alapkiképzést fejezte be.

A december 3-i kibocsátó ünnepséget megelőzően a katonák eredményesen zárult elméleti, alaki és járőrtípusú vizsgán adtak számot elsajátított ismereteikből.
A csütörtök reggeli sorakozón Dr. Isaszegi János mérnök vezérőrnagy, a kiképző bázis parancsnoka köszöntötte a laktanya alakuló terén felsorakozott állományt, külön üdvözölte a rendezvényen megjelent Dr. Nagy Kálmán okl. mérnök ezredest, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kancellárát. Kiemelte az elmúlt kiképzési időszak eredményességét, amelynek köszönhetően minden kiképzett sikeres vizsgát tett, majd hivatalosan is átadta a tiszti hallgatókat Dr. Nagy Kálmán ezredesnek, akik ezt követően a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen folytatják tanulmányaikat.

A parancsnoki beszédet követően elismerések átadására került sor. „Legjobban kiképzett" címben részesült Horváth Csaba hallgató és Tukarcs Dóra őrmester, míg a „legsportosabb kiképzett" címet Kubovics Balázs hallgató vehette át. A kiképzési időszakban nyújtott kiemelkedő kiképzői tevékenysége elismeréséül a „legjobb kiképző" címben részesült Maczó Tibor főtörzsőrmester, aki egyúttal átvette a címmel járó vándorserleget is. A kibocsátó ünnepség alkalmad adott előléptetésekre, Horváthné Regős Nóra tizedes és Rózsavölgyi Henrik tizedes szakaszvezetővé, míg Elek Sándor őrvezető tizedessé lépett elő. Az ünnepség díszmenettel zárult.

1595894406
 

Az alapkiképzésüket most befejezett katonáktól való búcsúzás nem fejeződött be az ünnepélyes laktanya sorakozóval, hanem este könnyedebb szórakozás keretében is lehetőség nyílt az egymástól történő elköszönésre. A MH Központi Kiképző Bázis fúvószenekarának tagjai a hagyományos katonai indulók mellett más zenei stílusban, elsősorban a klasszikus jazz műfajában is remekelnek, s ekkor mint ABS (Army Band of Szentendre) kápráztatják el a laktanya katonáiból és civil érdeklődőkből álló közönségüket. Az esti koncerten is ez történt, mintegy másfél órás előadás keretében, más szerzők mellett, Eric Clapton, a The Beatles, a Bon Jovi és Chick Corea műveit adták elő. Az eseménydús nap a résztvevők legnagyobb örömére diszkóval fejeződött be.

1595894406