Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kupa a nyerteseknek

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. szeptember 9. 10:54

Alakulat szintű járőrbajnokságot szervezett szeptember 5-én, hétfőn az MH Támogató Dandár a püspökszilágyi lőtéren. A versenyen az alegységek kilenc csapata bizonyíthatta és mérte össze felkészültségét.

1595924160

Mint a bajnokság előtt kiderült: ez a verseny több szempontból is nagyon fontos a dandár katonái számára. Egyrészt a bajnokságon elért  eredmények tükrében mérhető fel a résztvevők elmúlt egy évben elért fejlődése, emellett pedig itt dől el az is, hogy kik képviselik majd az alakulatot a Magyar Honvédség szintű versenyen.

A versenykiírás szerint harmincöt év feletti, harmincöt év alatti férfi, valamint női kategóriában lehetett nevezni. A megmérettetésre összesen kilenc csapatot állítottak ki az alegységek.

A katonák elsőként a lövészeten mérték össze tudásukat: fekvő, térdelő és álló testhelyzetben kellett leküzdeniük a kétszáz méteres távolságban elhelyezett célokat.

A verseny a továbbiakban kézigránát-dobással (távdobás és célba dobás egyaránt szerepelt a feladatok között), majd háromezer méteres, teljes felszerelésben végrehajtott futással folytatódott.

Az eredményhirdetésen Kun Szabó István dandártábornok, a támogató dandár parancsnoka adta át az érmeket és az okleveleket. A parancsnok mindenkinek gratulált az elért eredményhez.

„Bebizonyították: nemcsak szellemi, hanem fizikai teljesítményben is
helytálltak a bajnokságon. Az eredmények alapos felkészültségről
tanúskodtak, ezért arra kérem önöket, hogy ezt a sportosságot,
állhatatosságot, valamint azt az erőfeszítést, amit ma megmutattak, a
Magyar Honvédség bajnokságán is kamatoztassák" –  mondta a tábornok.

1595924160

 Fotó: A szerző felvételei

https://honvedelem.hu/files/files/27794/támogató_dandár_háromtusa_bajnokság_eredménylista.pdf